Iordănescu i-a solicitat lui Sandu un loc în C.Ex. al FRF și sprijin pentru Comisia Tehnică a UEFA

Iordănescu i-a solicitat lui Sandu un loc în C.Ex. al FRF și sprijin pentru Comisia Tehnică a UEFA
Publicat: 19/12/2013, 20:45

Anghel Iordănescu a declarat, joi, într-o conferință de presă, că pentru a accepta funcția de director tehnic al FRF i-a solicitat lui Mircea Sandu un loc în Comitetul Executiv al FRF, dar și sprijin pentru a putea redeveni membru în Comisia Tehnică a UEFA.

„Când am discutat eu am avut cinci condiții sau solicitări… și din cinci mi-a aprobat trei. Una dintre ele a fost, pentru a da greutate funcției, ca directorul tehnic să ocupe un loc de membru cu drept de vot în Comitetul Executiv al FRF”, a spus Iordănescu.

Acesta a fost aprobat de Mircea Sandu, prezent și el la conferința de presă, care a adăugat că acest lucru se va realiza: „Este normal ca directorul tehnic să fie în Comitetul Executiv și o vom face. Să vedem însă pe locul cui”.

Alte două solicitări au fost întocmirea unui contract pe o perioadă de patru ani și angajarea a două persoane care să îl ajute la întocmirea strategiei. „A solicitat contract pe patru ani, dar nu se poate decât pe trei ani sau pe perioadă nedeterminată din cauza legislației. Așa că am făcut contract pe perioadă nedeterminată. De asemenea, a solicitat două persoane cu care să colaboreze permanent, lucru care se va realiza”, a explicat Sandu

Iordănescu a adăugat că o altă solicitare a sa a fost legată de sprijinul lui Mircea Sandu, în prezent membru în Comitetul Executiv al forului continental, pentru a reveni în Comisia Tehnică a UEFA. „L-am rugat pe președintele FRF să mă sprijine să îmi reiau poziția de membru în Comisia Tehnică a UEFA și cred că mă va susține și Ionuț Lupescu, cel care are și el un rol important acolo”, a precizat Iordănescu.

Noul director tehnic afirmă că îi va fi destul de greu să elaboreze strategia fotbalului românesc în 6-8 luni, termen stabilit de președintele FRF. „Chiar îi spuneam președintelui în glumă: «Îmi dai acum să organizez toate astea, ceea ce nu am făcut opt ani la echipa națională în cele două mandate și acum am termen între 6 și 8 luni să reorganizez tot». E aproape imposibil, dar sper să reușesc. Eu trebuie să elaborez o strategie a fotbalului românesc, un concept care să includă instruire, competiție, reprezentare, tot și care să plece de la juniori până la nivelul primei reprezentative. Și pe undeva să se îndrepte și asupra echipelor de club din Liga I și chiar a II-a”, a explicat fostul selecțiorer.

În cea ce privește activitatea de copii și juniori, Anghel Iordănescu susține că se va inspira din proiectul academiei lui Gheorghe Hagi, dar și din fotbalul olandez. „Legat de proiectul cu juniori, cred că ar trebui să mă aplec mai mult spre ceea ce a realizat Hagi la academia lui. Ce a făcut el este un model, poate să fie un succes dacă vom prelua lucrurile bune și le vom îmbunătăți. Și ar mai fi o soluție, chiar i-am spus președintelui Mircea Sandu, că îmi place ce produce fotbalul olandez. Și poate chiar o să ajung în Olanda să vorbesc cu cei de acolo pentru a găsi cea mai bună variantă. Dar în același timp, totul trebuie luat și după profilul jucătorilor noștri”, a mai spus directorul tehnic.

În noua Comisie Tehnică a FRF, Iordănescu dorește ca selecționerul primei reprezentative să aibă funcția de vicepreședinte, iar antrenorii celorlalte loturi naționale să ocupe locuri de membri. „Am să propun Comitetului Executiv ca vicepreședinte al Comisiei Tehnice să fie antrenorul primei reprezentative, iar printre membri să fie antrenorii naționalei de tineret, Under 19, Under 17, oameni care au efectiv răspunderea. De asemenea, intenționez să luăm încă 3- 4 membri care să mă ajute să elaborez această strategie. Am discutat și vreau să îi cooptez pe directorul școlii de antrenori, Dan Apolzan, rectorul UNEFS, Viorel Cojocaru, care au această înclinație de a pune în pagină ce discutăm despre strategia noastră”, a menționat el.

O primă întâlnire a lui Anghel Iordănescu, noul director tehnic al FRF, cu toți antrenorii loturilor naționale va avea loc în 20 sau 21 ianuarie 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Andreea Bălan a ÎNCĂLCAT legea ziua, în amiaza mare! Noi avem dovada FOTO, ipostaza nedemnă...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
O mai țineți minte pe „Mama Natură?” Cum arată acum, la 39 de ani. E...
Rezultate Bac 2024, sesiunea de toamnă. Edu.ro afișează notele la probele scrise
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Ce se dă de pomană de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 29 august 2024
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Test în România cu cel mai interesant și futuristic SUV COUPE al anului
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Dezvăluire despre Traian Băsescu. Românii n-au avut habar când l-au votat președinte
Unde puteți merge în Grecia în octombrie. Ce locuri au vreme bună pentru plajă
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Avocata Carmen Obârșanu, despre dosarul uitat al morții lui Petrică Mîțu Stoian: "Cum poți spune...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Studiu: Pacienții grav afectați de gripă sau COVID-19 pot avea niveluri ridicate de enzime esențiale